Варення з чорниці

 

4597-varene-pyatiminutka-iz-cherniki-1

У чорниці міститься величезна кількість вітаміну С, а також калію і магнію. Цю ягоду широко використовують для приготування варення. 

Інгредієнти:

 чорниця 1 кг

 цукор 1200 грам

Приготування:

4597-varene-pyatiminutka-iz-cherniki-2

Варення ми будемо зберігати в скляних банках, тому, перш за все, банки необхідно гарненько промити проточною, краще теплою водою з додаванням миючого засобу. Потім обдати їх крутим окропом. Те ж саме виконати з кришками. Потім банки необхідно простерилізувати так як Вам зручно.

 4597-varene-pyatiminutka-iz-cherniki-3

Простерилізовані банки і кришки залишити на кухонному столі. Ягоди чорниці викласти в друшляк і промити під струменем проточної холодної води. При цьому видаляються всякого роду забруднення і пил. Залишити помиті ягоди в друшляку хвилин на 10, щоб стекла рідина. Після цього необхідно перекласти чорницю в глибоку каструлю алюмінієву з товстим дном.

4597-varene-pyatiminutka-iz-cherniki-4

Засипати ягоди цукром і поставити каструлю на плиту на слабкий вогонь. За допомогою кухонної дерев’яної лопатки безперервно будемо перемішувати чорницю з цукром до розчинення цукру повністю. Ягода при цьому повинна виділити сік. Потім потрібно збільшити вогонь і довести до кипіння суміш. Варити варення після закипання ще протягом 5 хвилин, знімаючи при цьому з поверхні варення пінку що утворилась. Для цього можна використовувати шумівку. Після чого, потрібно вимкнути плиту.

 4597-varene-pyatiminutka-iz-cherniki-5

Тепер на тарілку потрібно поставити чисту простерилізовану банку і за допомогою ополоника розлити гаряче варення з чорниць по банкам. Далі, потрібно накрити кожну банку гвинтовою кришкою і щільно затягнути, використовуючи для цих цілей кухонні рушнички.

 4597-varene-pyatiminutka-iz-cherniki-6

Перевернути верх дном банки і перевірити, чи не виливається варення з-під кришок. Тепер потрібно банки з варенням вкутати вовняною ковдрою і остуджувати протягом декількох днів. Потім остигле варення потрібно переставити в льох, де воно зберігатиметься. Варення п’ятихвилинка з чорниці, подаємо на стіл в вазочках для варення, як доповнення до чаю. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.