Варення з персиків

1358449447_recept-vareniya-iz-persikov

Безумовно, персики дуже смачні і корисні фрукти і їх корисно їсти сирими. Однак в сезон багато роблять заготовки і з персиків, варять джем, компоти і варення. 

Інгредієнти:

 персики 1 кг

цукор 700 грам

Приготування:

1358449384_recept-vareniya-iz-persikov-1

Персики слід помити. Потім злегка обсушити. Наберіть воду в маленьку миску. Закип’ятіть її, а потім по черзі опускайте кожен персик на кілька хвилин туди і відразу ж виймайте. Це називається – бланшування, при цьому шкірка з плоду дуже легко зніметься. Далі приберіть кісточку, і розріжте персик на 4-5 частинок.

1358449409_recept-vareniya-iz-persikov-2

Потім слід вибрати ємність (можна тазик або каструлю) для варіння варення і висипати туди підготовлені персики. Засипте їх цукром (у співвідношенні 1: 0,7) і залиште так на годин вісім-десять. Краще готувати варення з вечора і залишити його на ніч, щоб вранці персики вже дали сік.

1358449402_recept-vareniya-iz-persikov-3

Вранці поставте ємність тільки з сиропом на плиту, персики при цьому Ви повинні витягнути.

1358449390_recept-vareniya-iz-persikov-4

Прокип’ятіть сироп з персиків хвилин п’ять. Зніміть пінку.

1358449389_recept-vareniya-iz-persikov-5

Потім покладіть персики туди і знову дайте сиропу закипіти. Варіть варення не довше п’яти-шести хвилин. Знову зніміть з вогню і приберіть остигати до вечера.

1358449402_recept-vareniya-iz-persikov-3 (1)

Знову ввечері приберіть шумівкою дольки персиків з сиропу, а його кип’ятимо. Це потрібно для того, щоб скибочки фруктів залишилися цілими в варенні, а не перетворилися в «кашу».

1358449390_recept-vareniya-iz-persikov-4

Отже, уварюйте сироп хвилин десять-п’ятнадцять, проте якщо Ви хочете густе варення можете збільшити час уварки. Потім знову поверніть персики в каструлю і прокип’ятіть хвилин пять.

1358449449_recept-vareniya-iz-persikov-6

Готове персикове варення розлийте по сухим і чистим баночкам. Щільно закрутіть кришками, деякі господині загортають ще зверху целофан. Залиште остигати, а на наступний день приберіть їх на зберігання. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.