Варення з кірок кавуна
Виявляється, що з кавунових кірочок можна приготувати дуже смачне варення. Як приготувати варення з кірок кавуна з фотографіями, розгляньте з докладного покрокового рецепту.
Інгредієнти:
кірки кавуна 1 кг
цукор 1500 грам
вода 1500 мл
кориця 1 чайна ложка
сода 1 чайна ложка
Приготування:
Нам знадобиться для приготування варення кілограм кавунових кірочок. Потрібно з цих кірок зрізати за допомогою гострого кухонного ножа шар тонкої зеленої кожури.
Взяти рельєфний ніж і нарізати ним скоринки кубиками на обробній дошці. У глибоку миску налити літр води і додати туди ж харчову соду.
Перемішати всі, використовуючи столову ложку до однорідного стану, виклавши туди кавунові кірки. Їх потрібно витримати в цій воді протягом 2 годин. Це необхідно для того, щоб шматочки зберегли під час варіння свою форму. Через 2 години потрібно викласти кірки в друшляк і добре промити їх цівкою проточної води краще холодною, щоб вимити залишки соди. Потім потрібно залишити кавунові кірки в друшляку хвилин на 10, щоб змогла стекти зайва вода.
Поки кавунові кірки обсихають в друшляку, потрібно зварити цукровий сироп. Для цього слід влити в глибоку каструлю чисту воду і засипати туди цукор. Поставити на плиту каструлю, включивши на середній рівень. Воду довести до кипіння, додавши лимонний сік, і будемо кип’ятити сироп хвилин 5 Далі слід зняти каструлю з плити за допомогою кухонних прихваток, викласти акуратно туди шматочки кірок кавуна. Перемішати всі за допомогою кухонної дерев’яної ложки, накрити кришкою каструлю і поставити в прохолодному місці годин на 12, а краще на ніч.
По закінчення певного часу каструлю з сиропом і корками кавуна потрібно поставити на вогонь. Довести до кипіння суміш, постійно при цьому помішуючи кухонної дерев’яною лопаткою. Будемо варити варення хвилин 8. Під час варіння обов’язково потрібно знімати з поверхні варення, піну, що утворюється. Для цього можна скористатися шумівкою. Зняти з плити каструлю і відставити ще годин на 12. Ще раз потім повторити процедуру кип’ятіння і залишити варення настоюватися ще годин 12. Потім вранці знову включити плиту, поставити каструлю з варенням варитися хвилин 30. Кавунові скоринки повинні стати прозорими. Хвилин за 10 до закінчення варіння в каструлю викласти корицю.
Тепер варення потрібно розлити за допомогою ополоника по стерилізованих чистим банкам, накрити гвинтовими гарячими кришками і щільно закрити, використовуючи для цього кухонний рушник. Потім перевернути догори дном всі банки, перевірити кожну банку на наявність повітря. Якщо повітря є, то потрібно якомога сильніше закрутити ємність. Вкутати банки з варенням теплою ковдрою, не залишивши щілини і остудити протягом пари днів. Далі варення потрібно зберігати в провітрюваному добре прохолодному місці. Найкраще для цього підійде льох. Варення з кірок кавуна на стіл краще всього подавати в креманках або десертних вазочках для варення. Смачного!
Напишіть відгук