Варення з кавуна

 

 

1358527948_recept-vareniya-iz-arbuza

Варення з кавуна не надто поширене серед заготовок на зиму. Багато хто навіть не підозрюють, що воно дуже смачне, а ще варення можна варити і з кавунових кірочок. І, воно за всіма своїми смаковими якостями не трохи не гірше всіх інших десертів. 

Інгредієнти:

 кавун (м’якоть) 1 кг

цукор 1,5 кг

вода 400 мл

ванілін 10 грам

лимони 1/2 штуки

Приготування:

1358527944_recept-vareniya-iz-arbuza-1

Візьміть кавун і помийте його. Потім розріжте на кілька частин, щоб було легше звільнити м’якоть від зеленої кожури.

1358527909_recept-vareniya-iz-arbuza-2

Потім відокремте білу частину м’якоті (це та, що ближче була до зеленої шкірки) від червоної частини. Її поріжте на шматочки (3х3), також як і соковиту червону м’якоть кавуна. Потім покладіть у воду білі шматочки скоринки.

1358527963_recept-vareniya-iz-arbuza-03

Червону м’якоть кавуна слід промити холодною водою. Потім закип’ятіть воду в мисці (каструлі, тазику), і покладіть в неї м’якоть (червону). Варіть 6-11 хвилин на середньому вогні. Через цей час відкиньте її на друшляк (сито). Лишіть, нехай вистине.

1358528186_recept-vareniya-iz-arbuza-04

Далі зваріть простий цукровий сироп. Додайте в киплячу воду потрібну кількість цукрового піску і варіть, поки він не розчинитися в ній (без залишку). Потім викладіть в ємність (таз, миска, каструля) вистиглу варену м’якоть кавуна, а також додайте білі шматочки м’якоті, яку Ви замочували раніше.

1358527961_recept-vareniya-iz-arbuza-3

Залийте всю цю масу приготованим киплячим сиропом (цукор плюс вода). Варіть варення близько півгодини (можна хвилин двадцять-двадцять п’ять). Потім зніміть варення з плити, і залиште остигати 2:00. Після цього повторіть теж цю дію – варіть 20-25 хвилин, остудіть на 2 години.

1358527945_recept-vareniya-iz-arbuza-4

Помитий лимон розріжте навпіл. Видавіть сік з однієї половини. Додайте його у вже практично готове варення з кавуна. Варіть ще хвилин п’ять, а потім додайте ванілін, і проваріть хвилин шість, періодично помішуючи. Зніміть, розлийте по банках. Кавунове варення зберігайте в холодильнику. Тепер ви знаєте як приготувати варення з кавуна. Смачного!

 

 

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.