Варення з дині

1358540617_recept-vareniya-iz-dyni

В деяких країнах варення з дині вважається таким же корисним як мед. На ряду з редискою і цибулею, це овочі, які, на першому місці за вмістом заліза, стоїть і диня. Як приготувати варення з дині (рецепт з фото) ми докладно опишемо далі. Продукти, зазначені в рецепті

Інгредієнти:

 диня (м’якоть)   1 кг

 цукор  1,5-2 кг

 вода  2 склянки

 ванілін за смаком

 лимонна кислота за смаком

Приготування:

1358540639_recept-vareniya-iz-dyni-1

Підготуйте диню для варіння варення. Вибирайте не дуже стиглу диню. Вона повинна бути напівстиглою, щоб в варення її шматочки не стали суцільною масою. Помийте плід. Зріжте з дині корочку. Розріжте її потім навпіл, і видаліть всі зернятка. Поріжте шматочками диню, рівномірними, проте не дуже дрібними. У деяких рецептах диню занурюють в розчин гашеного вапна на півгодини (з розрахунку ½ склянки на 5 літрів води), а потім промивають водою (холодною) .

1358540683_recept-vareniya-iz-dyni-3 (1)

Розділіть цукор на дві частини. Підготовлену таким чином диню слід посипати цукром, а потім поставити миску з плодом і цукром в холодне місце на дві години настоюватися. В іншому рецепті диню в сиропі тримають не менше 7-ми годин.

1358540683_recept-vareniya-iz-dyni-3

Зваріть з частини цукру сироп. Диню, потім, залийте гарячим сиропом. Залиште сироп на добу і наступного дня повторіть дію. Диню слід витягнути, а розчин знову проварити. Знову залийте шматочки плоду і залишити. Останній третій раз прокип’ятити сироп разом з динею десять хвилин.

1358540655_recept-vareniya-iz-dyni-4

Якщо диня соковита, а сироп через це занадто рідкий, то другий раз можна проварити варення (на слабкому вогні) також від десяти до п’ятнадцяти хвилин. Додайте лимонну кислоту і ванілін в самому кінці варіння варення. Дочекайтеся, поки воно не загусне. Розлийте по сухим баночках гаряче варення з дині. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.