Варення з грейпфруту

 

1358194928_recept-vareniya-iz-greypfruta (1)

Прекрасний десерт до чаю. Запах і смак такого варення Вас приємно здивує. 

Інгредієнти:

      грейпфрут 6-8 штук

  цукор 3,5 склянок

  кориця 1/2 чайних ложки

  апельсин (цедра) 1 штука

Приготування:

1358195039_recept-vareniya-iz-greypfruta-1

Візьміть грейпфрути, ретельно помийте їх. Потім очистіть їх від шкурок. Після цього м’якоть грейпфрута відокремте від білих перегородок. Це зробити потрібно обов’язково, так як вони дуже гіркі.

1358194922_recept-vareniya-iz-greypfruta-02

Апельсин також помийте. Потім з нього слід зняти цедру, бажано, тонкими смужками.

1358194893_recept-vareniya-iz-greypfruta-2

Потім цедру апельсина залийте холодною водою. Поставте ємність на плиту і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть п’ять хвилин, воду злийте. Потім знову залийте цедру водою (холодною). Кип’ятіння повторіть знову (хвилин 4-6). Злийте і остудіть. Так Ви позбавитеся від гіркоти в цедрі.

1358194973_recept-vareniya-iz-greypfruta-3

Каструлю з відібраним грейпфрутом для варення поставте на вогонь. Туди ж висипте цедру, яку ви відварили. Перемішайте і засипте всю цю масу цукром. Потім накрийте кришкою і, нехай варення закипить.

1358194963_recept-vareniya-iz-greypfruta-4

Перемкніть вогонь на мінімальну потужність. Варіть грейпфрутове варення на такому вогні десь дві години. Потім, зовсім близько до готовності, відкрийте кришку і насипте кориці.

1358194966_recept-vareniya-iz-greypfruta-5

Помішуйте і залиште доходити блюдо близько півгодини. Дочекайтеся, поки варення загусне. Зніміть його з вогню і дайте трохи вистигнути.

1358194928_recept-vareniya-iz-greypfruta (1)

Акуратно розкладіть грейпфрутове варення в підготовлені банки. Можна закатати, перевернути і вкутати до повного охолодження. А, можна закрутити кришками, які закручуються, дочекатися поки охолоне, і зберігати в холодильнику.  Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.