Варення з вишні

 

1358452794_recept-vareniya-iz-vishni

Вишня – це соковита ягода. М’якоть вишні багата вітамінами С, А і РР. Дуже смачне варення виходить з вишні, як з кісточкою, так і без кісточки.

Інгредієнти:

 вишня  1 кг

цукор  1,5 кг

вода 200 мл

Приготування:

1358452871_recept-vareniya-iz-vishni-1

Вишню обполосніть водою і обсушіть, відкиньте ягоди на друшляк, нехай вся вода стече з них. Потім візьміть кожну вишеньку і акуратно вийміть з них кісточки. Намагайтеся не розчавити саму ягоду. У деяких рецептах, кісточки з вишень НЕ винімаються.

1358452864_recept-vareniya-iz-vishni-2

Засипте вишні без кісточок потім цукром. Поставте таз з ягодами на 5 годин в місце, де він не буде заважати. Обов’язково накрийте його чим-небудь. В рецепті варення з кісточками вишні цукром не засипаємо, а з цукру окремо вариться сироп.

1358452884_recept-vareniya-iz-vishni-3

Як тільки вишня пустить сік, і цукру стане менше, поставте варення на вогонь (невеликий). Дочекайтеся, поки воно закипить, і не перемішуйте їх, якщо хочете, можете злегка струшувати каструлю (таз, миску). Варіть варення з вишні двадцять хвилин.

1358453257_recept-vareniya-iz-vishni-04

Нахиляйте посуд в різні боки, для того, щоб всі ягоди плавали в сиропі. Якщо Ви варите варення з кісточками, тоді залийте ягоди сиропом на 10 годин, а потім варіть варення до готовності ягід. Готове варення потрібно потім перевірити, чи воно не розтікається  по блюдечку. А, тільки після цього закручувати.

1358452822_recept-vareniya-iz-vishni-4

Варення остудіть потім при кімнатній температурі. Приготуйте баночки з кришками. Розлийте варення і закрутіть кришками. Варення без кісточок зберігаєтся довше, ніж таке ж, тільки з кісточками. Його потрібно з’їсти на протязі одного року, інакше воно ставати не придатне для вживання в їжу.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.