Варення з апельсин

 

1358806187_recept-vareniya-iz-apelsinovyx-korok

Ще один цікавий рецепт варення, яке можна приготувати з звичайних апельсинових кірок. Хоч раз спробуйте приготувати таке варення до чаю, і Вам обов’язково сподобатися така смакота.

Інгредієнти:

 апельсинові кірки 400 грам

цукор 400 грам

вода 2-2,5 склянок

Приготування:

1358806115_recept-vareniya-iz-apelsinovyx-korok-1

Помийте апельсини. Потім потрібно очистити цитрусові. Скоринки не повинні бути великими, їх можна порізати або поламати. Залити скоринки водою (холодною). Поставити на три доби в прохолодне місце. Воду необхідно міняти кілька разів на день. Це потрібно для того, щоб вимочити з кірочок всю гіркоту.

1358806159_recept-vareniya-iz-apelsinovyx-korok-2

По закінченні цього часу, вийміть з води кірки і наріжте їх квадратиками (або придумайте будь-яку іншу форму нарізки).

1358806133_recept-vareniya-iz-apelsinovyx-korok-03

В миску (таз, з широким дном), налийте води. Приготуйте сироп (з розрахунку 400 грам цукру на 400 грам апельсинових кірочок) .

1358806180_recept-vareniya-iz-apelsinovyx-korok-3

Апельсинові кірки (вимочені у воді) викласти в підготовлений посуд. Залийте приготованим сиропом. Поставте варення хай  закипить (вогонь помірний). Варіть до розм’якшення тричі по п’ять хвилин, звичайно ж, чергуючи з охолодженням варення. Техніка приготування схожа з іншими (для фруктів і ягід). Помішуйте іноді ложкою.

1358806119_recept-vareniya-iz-apelsinovyx-korok-4

Блюдо готове, якщо біла частина апельсинової кірки стала прозорою, а сама корочка м’якою і солодкої (як цукат). Остудіть варення злегка, а потім розкладіть в банки. Щільно закрийте залізними кришками.

У такому вигляді його бажано зберігати не довше одного року. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.