Варення з айви

 

4600-varene-iz-ayvy-s-koricey-1

Це дуже смачне варення, яке можна вживати як самостійне блюдо, так і в доповненні до інших ласощів. Має тягучу консистенцію, яка володіє найніжнішим смаком і ароматом.

Інгредієнти:

 айва 1 штука

цукор 100 грам

лимонний сік 15 мл

кориця 0,5 чайних ложок

Приготування:

4600-varene-iz-ayvy-s-koricey-2

Для початку помиємо і просушимо фрукти. За допомогою ножа розрізаємо на 4 частини кожен фрукт і вирізаємо серцевини. Ложемо на обробну дошку і нарізаємо на скибочки близько 5 міліметрів. Перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо ці скибочки водою стільки, щоб вода була вище ломтиків.

 4600-varene-iz-ayvy-s-koricey-3

Тепер ставимо каструлю на середній вогонь. І коли закипить, трохи зменшимо вогонь, повинен рівень стояти між середнім і маленьким. Варення повинне варитися близько 20 хвилин. Потім додамо інші компоненти – це цукор, кориця і лимонний сік. Якщо у Вас немає меленої кориці, то на кавомолці можна перемолоти її паличку. За бажанням можна ще додати волоські горіхи і ваніль. Але це залежить від смаку і вашого бажання. Перемішуємо і вогонь ставимо на мінімум. Варимо 25 хвилин. Це необхідно, щоб варення стало ніжним.

 4600-varene-iz-ayvy-s-koricey-4

Далі ми повинні перекласти готове варення по банкам. Для цього вимикаємо вогонь і ставимо каструлю на стіл. Акуратно за допомогою ложки перекладаємо варення у стерильні банки і закриваємо стерильними кришками. Потім ставимо в темне місце і накриваємо. Стояти повинно 6 днів. Потім переставляємо в інше місце, це може бути льох або холодильник. Зберігається воно близько 1,5 року, зберігаючи всі свої смакові якості. Це варення також ідеально підходить як начинка для пирогів, млинців або морозива. Підходить до будь-якого виду чаю​​. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.