Варення з айви

1358776785_recept-vareniya-iz-ayve

Айва – трохи жестковатий і терпкий на смак плід. Це віддалений родич груші і яблука, з якого також виходять чудовий компот і варення. 

Інгредієнти:

 айва (дуже стигла) 5 кг

цукор (1200 грам на 1 кг айви) 6 кг

вода (300 мл на 1 кг цукру) 1,8 літрів

Приготування:

1358776808_recept-vareniya-iz-ayve-1

Візьміть стиглу айву, добре її вимийте. Потім розріжте навпіл і видаліть серединку. Після цього очистіть шкурки у плодів.

1358776837_recept-vareniya-iz-ayve-2

Поріжте після, очищену айву на дольки. Вони повинні бути не дуже тонкі, але й не занадто товсті. Порізану айву можна і не заливати водою, проте якщо Ви залишили її надовго, тоді все ж зробіть це, щоб вона не почорніла.

1358776786_recept-vareniya-iz-ayve-3

Приготуйте глибоку ємність для варення. Покладіть шкурки айви туди і залийте їх водою. Поставте шкурки варитися. Коли шкурки айви почнуть кипіти, не знімайте їх відразу, нехай поваритися хвилин п’ять. Потім витягніть їх з навару шумівкою. Тепер шкурки можна викинути.

1358776856_recept-vareniya-iz-ayve-4

А, в ємність додати слід цукор. Перемішайте, і, коли знову сироп закипить, додайте айву. Дайте покипіти варенню п’ятнадцять хвилин. Зніміть відразу ж з плити, і поставте остигати блюдо. Через 5 годин повторіть варіння айвового варення. Однак на цей раз кип’ятіть не більше п’яти хвилин. Не перестарайтеся, тому що, чим Ви довше будете варити плоди айви, тим твердіше вона ставатиме.

1358776823_recept-vareniya-iz-ayve-5

Перевірте готовність варення, наливши його в блюдечко. Якщо крапелька зберегла форму, значить можна розливати його по банках. Так і зробіть, закатайте баночки стерилізованими кришечками і переверніть. Коли охолоне, перемістіть в інше, більш відповідне місце для зберігання варення. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.