Варення з агрусу

 

1358369791_recept-vareniya-iz-kryjovnira

Таке воістину царське варення неодмінно стане предметом вашої гордості. Ягідки цільні, відмінний смак і ніжно-бурштиновий сироп, ну хіба не ласощі, особливо до чаю. 

Інгредієнти:

 ягоди агрусу  1 кг

цукор  6 склянок

вода  3 склянки

вишня (листочки)  10 штук

Приготування:

1358369756_recept-vareniya-iz-kryjovnira-1

Промийте агрус у воді (прохолодною). Потім візьміть гострий ніж і видаліть плодоніжки. Також їм же зробіть надріз, витягнете насіння. Можна цього і не робити, проте результат вартий того. На допомогу візьміть товсту голку або пінцет.

1358369756_recept-vareniya-iz-kryjovnira-2

Потім промийте листя вишні. Складіть підготовлені ягоди агрусу і листя вишні в ємність для варіння варення. Залийте все це водою і закип’ятіть. Зніміть і остудіть. Потім повторіть ще два рази туж саму дію. Після цього злийте рідину в посуд.

1358369770_recept-vareniya-iz-kryjovnira-3

Ягоди агрусу викладіть в миску з льодом і холодною водою. Потримайте їх там близько півгодини. Потім процідіть і обсушіть.

1358369829_recept-vareniya-iz-kryjovnira-4

У відвар тепер додайте цукор. Проваріть його, щоб він розчинився і вийшов сироп. Після, покладіть в нього ягоди і доводите варення до кипіння, кожен раз проварюючи 2-4 хвилини. Повторіть тріжди.

1358369792_recept-vareniya-iz-kryjovnira-5

Знову додайте листя вишні в варення, коли останній раз будете його проварювати. Ягоди агрусу в готовому варення повинні повністю зануритися в сироп, а сам сироп стане практично прозорим і густим. Зберігайте розлите по банкам варення з агрусу в прохолодному приміщенні. Його бажано з’їсти на протязі одного року, щоб воно не помутніло і не втратило свій смак. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.