Варення зі слив

1358709986_recept-vareniya-iz-sliv

Сливове варення можна зварити, як із синьої сливи, так і з білої або жовтої. Цей десерт такий же популярний, як і варення з інших фруктів і ягід, наприклад з яблук або абрикосів. Сливи і варення чудово підходять для начинки тортів, пирогів. 

Інгредієнти:

 сливи 1 кг

цукор 1,5 кг

вода 2,5 склянок

Приготування:

1358709976_recept-vareniya-iz-sliv-1

Помийте сливи. Далі обсушіть їх, виклавши в друшляк. Розділіть кожну сливу на дві частини (половинки), а потім вийміть з неї кісточки. Якщо Ви не хочете, щоб шкурки були у варенняі, або плоди Вам попалися не надто стиглі, бланшируйте сливи в окропі протягом п’яти хвилин. Зніміть шкірку, і удаліть всі косточки.

1358709927_recept-vareniya-iz-sliv-2

Потім сливи можна залити водою (холодною). Поставте тазик з плодами в прохолодне місце на 11-12 годин. Потім займіться приготуванням цукрового сиропу. Гарячим сиропом з цукру і води залийте сливи і поставте кип’ятитися на плиту.

1358709973_recept-vareniya-iz-sliv-3

Увімкніть повільний вогонь і довівши до кипіння, варите варення до готовності плодів (вони стануть м’якими, практично прозорими). Не забувайте знімати пінку. Як тільки варення стане пузиритися, а піни немає, значить, воно вже готове. Можна зварити іншим способом: настоювати сливи в сиропі близько восьми годин, а потім доводити до кипіння, варити 7-12 хвилин і охолоджувати. Повторити ці дії ще два раза.

1358709972_recept-vareniya-iz-sliv-4

Закрутіть сливове варення в підігріті стерилізовані банки. Вкутайте і дочекайтеся остигання в перевернутому вигляді. Зберігайте в прохолодному місці, без протягів. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.