Брусниця з яблуками

4684-brusnika-s-yablokami-v-sobstvennom-soku-1

Брусниця під час заготовок не вимагає багато сил і часу. Її можна поєднувати з різними фруктами, наприклад, яблуками. 

Інгредієнти:

 брусниця  1 кг

 яблука  500 грам

цукор  300 грам

вода 500 мл

Приготування:

4684-brusnika-s-yablokami-v-sobstvennom-soku-2

Приготування цього способу консервації не складне. Спочатку перебираємо ягоди. Видаляємо ті, які недозрілий і зіпсовані. Після викладаємо ягоду в друшляк або в сито і промиваємо. Після потрібно потрясти і злити воду що залишилася .

 4684-brusnika-s-yablokami-v-sobstvennom-soku-3

Викладаємо все в каструлю і заливаємо водою. На плиті включаємо сильний вогонь. Коли вся суміш закипить, то варимо ягоди приблизно десять хвилин. Після того, як ягоди зварилися, то проціджуємо їх в каструлю. А тепер займемося яблуками. Також їх миємо під проточною водою. Після нарізаємо шматочками. Робимо це так, щоб не залишилося насіння і за бажанням можна прибрати шкурку. У сік, який залишився від брусниці, викладаємо яблука і знову кип’ятимо. Варимо хвилин десять також і знімаємо з вогню.

 4684-brusnika-s-yablokami-v-sobstvennom-soku-4

Тепер потрібно підготувати банки. Обов’язково їх миємо. Стерилізуємо так, як Вам зручно. Можна зробити це на чайнику, у великій каструлі або просто в мікрохвильовці. Після викладаємо їх на рушник, щоб вистигли.

4684-brusnika-s-yablokami-v-sobstvennom-soku-5

Тепер потрібно використовувати простий ополоник. Ним розливаємо по банках сироп з ягодами і фруктами. Можна закатати банки машинкою для консервації і використовувати залізні кришки, а можна їх закрити капроновими кришками. Консервація готова, ставимо банки обов’язково на підлогу, при цьому вкутуємо ковдрою. Вони так повинні простояти дня два, а після спускаємо їх в льох або ставимо в холодильник. Для цього підійде нижня полиця. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.