Бочкові огірки

 

4628-bochkovye-ogurcy-1

Бочкові огірки, приготовані за старовинним рецептом – це дуже смачне і корисне блюдо.

Інгредієнти:

 вода 10 літрів

огірки 100 кг

сіль 850 грам

кріп часник 15 штук

листя смородини 1 кг

листя вишні

500 грам листя

хрін 1 кг

перець червоний 10 штук

Приготування:

4628-bochkovye-ogurcy-2

Найкраще взяти, щойно зірвані з грядки огірки однакового розміру. Огірки потрібно промити добре холодною водою, а потім викласти у велику миску і залити водою. Вимочувати огірки будемо годин 6, час від часу міняючи воду.

4628-bochkovye-ogurcy-3

Тепер потрібно помити і обшпарити окропом всі спеції, зазначені в рецептурі. Часник очистити від лушпиння і сполоснути у воді. Сушені стебла і парасольки кропу можна теж нарізати. Корінь хрону почистити, скориставшись гострим кухонним ножем. Бочку, перед тим як викладати туди огірки, потрібно помити. А в ідеалі вимочити протягом кількох діб. На дно дерев’яної бочки викласти листя чорної смородини, листя вишні, хрін, кріп. Стручки гострого червоного перцю розрізати на частини і викласти в бочку.

 4628-bochkovye-ogurcy-4

Стінки бочки змастити часником. Це потрібно зробити, щоб в подальшому не змогла утворюватися цвіль. Огірки викласти дуже щільно, щоб була щільна концентрація молочної кислоти, що дасть можливість при бродінні краще зберегти солоні огірки. Приправу можна покласти і посередині бочки. Заливати розсіл і накрити бочку щільною тканиною, виклавши ще зверху дерев’яний кружок. Можна ще й поставити гніт, щоб всі огірки були вкриті розсолом. Розсіл ми готуємо за добу до початку соління огірків. У чисту теплу воду додати сіль і розмішати.

 4628-bochkovye-ogurcy-5

Огірки в розсолі слід тримати пару днів при кімнатній температурі градусів 20. Потім перенести бочку на тривале зберігання в прохолодне місце. Готові бочкові огірки – варіант відмінної закуски. Вони виходять соковитими і хрусткими. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.