Баклажани квашені

 

4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-1

Баклажани дуже корисні для людей, які віддають перевагу здоровому харчуванню. Цей овоч смажать, запікають, консервують. 

Інгредієнти:

   баклажани 20 штук

 м’ята  1 стакан

 часник  1 штука

 оцет  50 мл

 сіль  за смаком

  вода 1 стакан

Приготування:

4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-2

Для квашення будемо вибирати баклажани невеликі і не дуже довгі, щоб овочі помістилися в трьох літрову банку. Викласти в мийку баклажани і добре промити водою. Взявши в руки ніж для нарізки овочів, потрібно акуратним чином зробити на кожному баклажанчику наскрізний розріз по всій довжині, але залишити плодоніжку. Після цього надрізу потрібно заповнити сіллю і викласти овочі в дуршляг.

 4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-3

Залишити на півгодини овочі, щоб прибрати гіркоту. Далі, потрібно промити повторно баклажани і дати трохи їм обсохнути. У глибоку каструлю налити води до половини. Плиту включити на сильний рівень і поставити туди каструлю, довести воду в каструлі до кипіння. Після цього потрібно в киплячу воду опустити баклажани і варити овочі хвилин 10. Дістати за допомогою шумівки з каструлі і перекласти в глибоку окрему миску. Остудити зварені баклажани при кімнатній температурі.

 4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-4

Закладати баклажани будемо в трилітрову банку. Але спочатку банку потрібно ретельно промити гарячою водою з будь-яким миючим засобом. Далі банку обов’язково потрібно простерилізувати на чайнику з окропом. Потім переставити простерилізовану банку на стіл і остудити.

 4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-5

Пучок м’яти необхідно промити водою, струсити над раковиною зелень, тим самим позбавити її від зайвої води. Після цього потрібно видалити листя зі стебел, укласти на обробну дошку і нашаткувати дрібними шматочками довільної форми. Очистити часник від шкірки і порізати пластами. Перекласти в глибоку тарілку і перемішати руками до однорідного стану. Остиглі баклажани чистими руками віджати від надлишків води і викласти на стіл. Нафарширувати баклажани сумішшю м’яти з часником.

 4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-6

Плотненько укласти нафаршировані баклажани в банку. В миску налити столовий оцет, кип’ячену прохолодну воду і сіль. Перемішати, користуючись столовою ложкою. Залити овочі в банку отриманою сумішшю. Затягнути горлешко стерильною марлею і поставити в теплому місці дня на 2. Потім закрити банку пластмасовою кришкою і зберігати в холодильнику. Через тиждень баклажани можна дегустувати.

 4609-baklazhany-kvashenye-na-zimu-7

Викласти баклажани в салатницю цілими. Це відмінна закуска до м’ясних страв. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.