Агрус солоний

 

4758-kryzhovnik-solenyy-1

Це незвичайне блюдо, його додають в різні страви, які готуються на швидку руку .. А іноді його вживають як закуску до алкогольних напоїв.

Інгредієнти:

 агрус 1 кг

куркума 50 грам

 імбир 50 грам

перець за смаком

гірчиця 1 чайна ложка

олія оливкова 2 столових ложки

лайм 1 штука

вода 3 склянки

сіль за смаком

Приготування:

4758-kryzhovnik-solenyy-2

Чистий і сухий агрус перебираємо, залишаємо цілі напівстиглі ягідки. Після цього потрібно просто перебрати, і розрізати на шматочки, якщо Вам попався невеликий сорт, то можна не нарізати. Включаємо сильний вогонь і ставимо на нього сковороду. Перекладаємо обсмажений агрус в чисту тарілку.

 4758-kryzhovnik-solenyy-3

Тепер візьмемо чисту каструлю і наливаємо в неї необхідну кількість води. Ставимо кип’ятитися воду, відразу включаємо великий вогонь. Після того, як вода закипіла, то засипаємо куркум мелений, імбир. Кип’ятити все це необхідно в плині 5 хвилин. Тим часом миєму лайм і сушимо кухонним рушником. Після потрібно розрізати навпіл. Знову переключаємось на маринад. Додамо туди чайну ложку сушеного часнику і потрібну кількість солі. Він повинен ще кипіти приблизно хвилин тридцять. Беремо розрізаний лайм в руки і вичавлюємо з нього сік, можна це робити прямо в каструлю. І тепер вкладаємо кришку і даємо в такому стані охолодитися, приблизно пів години, до кімнатної температури. Після перекладаємо обсмажений агрус в розсіл і даємо настоятися протягом доби.

4758-kryzhovnik-solenyy-4

Коли час буде підходити необхідно простерилізувати банки і кришки. А яким способом Ви будете це робити-вирішувати Вам. Всі необхідні нам предмети стерилізуємо і обробляємо, і тепер дістаємо шумівкою агрус, перекладаємо його по банках. Розсіл знову кип’ятимо, на це нам потрібно чверть години. Після ним заливаємо агрус. Прикриваємо кришками і в такому вигляді відправляємо стерилізуватися знову в каструлю, наповнену водою. Потім акуратно виймаємо і закриваємо кришки. Вкутуємо в теплу ковдру, так даємо охолонути протягом 2 днів. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.