Абрикосове варення

4599-abrikosovoe-varene-1

 

Хто ж не любить варення! Тим більше з абрикосів. Якщо їх правильно приготувати то цими ласощами можна насолоджуватися круглий рік. Я вам хочу розповісти, як приготувати абрикосове варення.

Інгредієнти:

 абрикоси 1800 грам

цукор 1400 грам

лимони 4 штуки

Приготування:

4599-abrikosovoe-varene-2

Для початку ідеально чистимо, сушимо і обрізаємо не хороші частинки абрикос. Далі за допомогою ножа з кожної дістаємо кісточки. Тепер беремо чисту каструлю і покладемо шарами абрикоси і цукор. Цукор повинен бути останній. Ставимо в такому стані на 3 години.

4599-abrikosovoe-varene-3

Поки настююются абрикоси, займемося лимонами. Помиємо і висушимо лимони. Разріжем кожен на дві частини і тепер з кожної частини вичавлюємо сік за допомогою соковижималки. Нам потрібен сік без кісточок. Переливаємо його в чисту і суху тарілку.

4599-abrikosovoe-varene-4

Після закінчення часу приступаємо до варінні варення. Ставимо на маленький вогонь і все перемішуємо, тільки акуратно, виливаємо в цю каструлю свіжовичавлений сік з лимонів. Додаємо вогонь і чекаємо поки закипить. Під час варіння зверху утворюється піна і її обов’язково необхідно знімати. Отже, варимо до готовності.

 4599-abrikosovoe-varene-5

Настав час закочувати варення. Для цього наливаємо варення в стерилізовані банки і закриваємо кришками, які теж необхідно стерилізувати. Потім заповнені та закриті банки ставимо в каструлю, яку ми попередньо наповнили водою і поставили на вогонь, доводимо воду до кипіння. Потрібно кип’ятити від 5 до 10 хвилин. Далі акуратно, це важливо, дістаємо банки і ставимо в темне місце. Подавати варення можна в доповненні з чим – небудь або як самостійне блюдо. У кожному разі це дуже смачне і ароматне варенье. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.