Варення з ананасів

 

1358284822_recept-vareviya-iz-ananasov

Ананаси використовуються в багатьох стравах. З них роблять компоти, соуси, варять компоти та джеми. А, можна також зробити чудовий десерт – ананасове варення. 

Інгредієнти:

 ананаси 400 грам

цукор 4 шматки

вода 1 літр

Приготування:

1358284822_recept-vareviya-iz-ananasov-1

З ананаса зніміть товсту зовнішню шкірочку. Потім наріжте його великими часточками. А, потім кожну часточку розріжте надвоє. Якщо хочете, можете порізати ананас на шматочки (не дуже дрібні), а серцевину плода деякі господині в варення взагалі не використовують.

1358284867_recept-vareviya-iz-ananasov-2

Приготуємо сироп. Розчиніть чотири склянки цукрового піску в киплячій воді. Потім зніміть каструлю з плити і остудіть сироп. Далі слід холодним сиропом залити підготовлений ананас. Поставте настоюватися плоди в сиропі на сутки. На наступний день злийте сироп назад в ємність на плиті. Закип’ятіть. Тепер його не потрібно охолоджувати, а прямо гарячим знову слід залити шматочки ананасів. Знову витримайте плоди в сиропі добу.

1358284845_recept-vareviya-iz-ananasov-3

Далі, вже на третій день ананаси слід проварити в сиропі близько п’яти-шести хвилин. Однак, якщо варення все ж ще сильно рідке, вийміть шумівкою шматочки ананасів, а сироп продовжуйте варити до загустіння. Можна додати імбир, ваніль або корицю для смаку за вашим бажанням. Після цього готове варення з ананасів розкладіть в банки, попередньо його остудивши. Щільно закрутіть кришками і приберіть в відповідне місце для зберігання. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.