М’ясо у вині

10000521

Пропоную в Новорічну ніч порадувати гостей свининою у вині під вершково -грибним соусом. Вишукану страву «М’ясо у вині » готується елементарно ! Правда , щоб приготувати соус треба попрацювати. Адже в соусі – секрет смачної їжі!

Інгредієнти:

Олія рослинна 3 ст л.

Свинина (м’якоть) 1 кг.

Сіль , перець за смаком

Вино біле сухе 350 мл.

Печериці 200 гр.

Часник 4 шт.

Борошно пшеничне 2 ст\л.

Сметана 2 ст\л.

Масло вершкове 2 ст\л.

Кріп свіжий 4 шт.

Приготування:

10003520

Наріжте свинячу м’якоть великими порційними шматками. Покладіть м’ясо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Швидко обсмажте його на сильному вогні , просто підрум’янивши з кожної з сторін . Не пропускайте перед запіканням процедуру обсмаження . М’ясо придбає особливий відтінок аромату і смаку. Через 5 хвилин м’ясо посоліть і поперчіть.

10003521

Складіть обсмажене м’ясо в ємність для запікання , залийте білим вином , накрийте кришкою обов’язково. “Біле шампанське брют” відмінно підійде. Поставте запікатися посуд з м’ясом , залитий вином. Можете в духовку , а можете в аерогриль . Нехай запікається довго і як слід протомой . Запікайте з пониженням температури. Спочатку на 200 градусах запікайте 40 хвилин. Потім на 170 , також 40 хвилин. І потім , 150 градусів – 40 хвилин. У загальній складності на приготування м’яса пішло 2 години. Воно вийде ніжним !

10003522

Поки готується м’ясо , займіться соусом. Отже , обсмажте печериці на мінімальній кількості масла рослинного , майже без масла.

10003523

Відкладіть в сторону готові гриби , вони поки не потрібні. Приготуємо часникове масло. Очистіть часник , потім ножем роздавіть зубочок на 2 частини , серединку дістаньте і викиньте . Розжарити масло рослинне . Киньте в масло часник і обсмажуйте , постійно помішуючи. Пересмажувати не можна! Часник тільки трохи зарум’яниться , відразу діставайте його з масла . Все!

10003524

Додайте до масла борошно. Пасеруйте борошно на повільному вогні , безперервно помішуючи , доведіть масу до однорідності.

10003525

Тепер додайте сметану і вершкове масло. Все перемішайте буквально хвилину (млоїте).

10003526

Додайте до соусу гриби , соліть і перчимо до смаку . Готуйте , помішуючи , ще хвилину. Зверху покладіть пару невеликих шматочків вершкового масла – на соусі не утворюється плівка. Додайте свіжий подрібнений кріп. Соус готовий!

10000521

На приготування соусу пішло 15 хвилин. Подавайте м’ясо , поливши його соусом. Дивовижне поєднання – свинина м’яка з кислувато -винним легким присмаком і соус вершково -грибний. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.