Куряча гомілка, запечена з рисом і овочами

Куряча гомілка, запечена з рисом і овочами

Блюдо з розряду – просто, швидко, смачно.
Овочі можна використовувати будь-які, за смаком. Рис використовується сирий, за той час, поки все запікається, він встигає дійти до готовності.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Інгредієнти

  • 1 кг курячої гомілки (або будь-яких частин курки)
  • 200 г рису (сухого)
  • 300 г цвітної капусти
  • 250 г помідорів
  • 250 г болгарського перцю
  • цибуля порей або 150 г ріпчастої цибулі
  • сіль
  • перець

1039_010034uyq_0539_p

Приготування

Цибулю нарізати півкільцями.

1039_0234uyq_0545_p

Болгарський перець очистити від насіння, нарізати соломкою.

1039_0334uyq_0548_p

Помідори нарізати невеликими шматочками.

1039_0434uyq_0552_p

Цвітну капусту розібрати на суцвіття.

1039_0534uyq_0557_p

У форму (я використовувала форму розміром 20 × 30 см) викласти овочі.

1039_06740x1_0561_p

Викласти рис.

1039_07740x1_0567_p

Налити 150-200 мл води.

1039_08740x1_0570_p

Посолити, поперчити.

1039_09740x1_0575_p

Викласти гомілку, посолити, поперчити.

1039_010740x1_0580_p

Накрити фольгою.
Поставити в духовку.

1039_011740x1_0584_p
Запікати при температурі 180 градусів протягом 50-55 хвилин.
Потім фольгу прибрати, запікати ще близько 25-30 хвилин (періодично помішуючи).

Куряча гомілка, запечена з рисом і овочами

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.