Качка, фарширована яблуками

999_0182gq8_7753_6hi

Новорічні свята все ближче і ближче.
Пропоную вашій увазі рецепт блюда, яке може зайняти гідне місце на святковому столі, і стати його окрасою.
Качка виходить приголомшлива! Ніжна, ароматна.
На гарнір можна приготувати картоплю або рис.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Інгредієнти

качка (вагою близько 2.5 кг)
500 г яблук (кислих або кисло-солодких)
50 г (3 ст.л.) журавлини (або брусниці)
10 листочків м’яти (за бажанням)
50 г (3 ст.л.) меду
половина апельсина
сіль
перець
999_010047oyb_7448_p
Приготування
М’яту дрібно нарізати.
999_0247oyb_7452_p
У яблук видалити серцевину, нарізати кубиками.
999_0347oyb_7456_p
До яблук додати журавлину і м’яту.
999_0447oyb_7459_p
Перемішати.
999_0547oyb_7467_p
Качку вимити, зрізати жир.
Посолити, поперчити (зовні і всередині).
Нафарширувати яблуками з журавлиною.
999_06835y8_7471_p
Зашити (або заколоти зубочистками).
999_07835y8_7475_p
З апельсина вичавити сік (нам знадобиться близько 50 мл соку).
999_08835y8_7478_p
Додати мед, перемішати.
999_09835y8_7482_p
Змастити качку соком з медом.
999_010835y8_7485_p
Покласти в рукав для запікання.
Викласти у форму для запікання.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 2-2.5 годин.
999_011677s3_7491_p
999_012677s3_7771_p
999_0182gq8_7753_6hi
Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.