Качка з гречкою в горщиках

1005_0192quy_7338_6hi

Дуже смачна страва!
Не зовсім традиційне приготування качки, адже всі ми звикли запікати її цілою.
Але приготовлена ось так, в горщиках, вона виходить дуже смачна, соковита, ароматна. Гречка і гриби – ідеальний гарнір.
Можна готувати як в маленьких горщиках, так і в одному великому горщику (я використовувала горщики об’ємом 500 мл).
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3-4 середніх горщика.

Інгредієнти

  • половина качки (близько 1 кг)
  • 150 г гречки (сухої)
  • 300 г грибів
  • 150 г цибулі
  • сіль
  • перець
  • рослинне масло

соус:

  • 50 мл соєвого соусу
  • 2 ст.л. томатного соусу

1005_010091x3l_7185_p

Приготування

З качки зрізати жир, нарізати невеликими шматочками.

1005_0251mgq_7202_p

Змішати соєвий і томатний соус.

1005_0351mgq_7206_p

Шматочки качки добре обмазати соусом.
Залишити на 30 хвилин.

1005_0451mgq_7212_p

На невеликій кількості рослинного масла обсмажити шматочки качки з одного боку.

1005_0521ut4_7217_p

Перевернути, обсмажити з іншого боку.
Накрити кришкою.
Тушкувати на невеликому вогні протягом 45 хвилин.

1005_0621ut4_7219_p

Цибулю дрібно нарізати.

1005_0721ut4_7225_p

Гриби нарізати кубиками.

1005_0821ut4_7229_p

На рослинному маслі обсмажити цибулю.

1005_0976vaz_7233_p

Додати гриби, посолити, поперчити.
Смажити протягом 15 хвилин.

1005_01076vaz_7237_p

На дно горщика насипати суху (Не варену) гречку.

1005_01176vaz_7240_p

Викласти шматочки качки.

1005_01276vaz_7249_p

Викласти гриби з цибулею.
Горщики до верху заповнювати не треба, так як гречка звариться, збільшиться в об’ємі.

1005_01392quy_7253_p

Налити води так, щоб вона покривала гриби з цибулею.

1005_01492quy_7258_p

Закрити кришкою.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 1 години.

1005_01592quy_7265_p

1005_0192quy_7338_6hi

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.