Картопляні ньокки з базиліком і волоським горіхом в томатному соусі

491291_23110nothumb500

Опис: Смачні картопляні ньокки з ароматними обсмаженими волоськими горіхами, базиліком і сиром.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 2


Інгредієнти:
Картопля – 500 г
Яйце куряче (жовток) – 2 шт
Борошно (4-7 ст. Ложок)
Сир твердий – 50 г
Горіхи волоські (жменька) – 60 г
Горіх мускатний (на кінчику ножа)
Томати у власному соку (свіжі або пасеровані) – 400 г
Базилік (пучок)
Спеції (італійські трави)
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Часник – 1 зуб.
Цукор Сіль Перець душістий Масло оливкове – 1 ст. л.
Помідори черрі (за бажанням для подачі)

Приготування:

491257_40946-640x480
Картоплю помити, не чистити, обернути фольгою і запекти в духовці до готовності при температурі 200 градусів близько 40 хв.
491258_87521-640x480
У цей час обсмажити волоські горіхи. Кілька штук відкласти для подачі.491259_84285-640x480
Пучок базиліка покласти в ємність для пюрірованія.
491260_81043-640x480Туди ж сир.
491261_58500-640x480
І горіхи.
491262_52751-640x480
Пюріровать суміш.
491263_50119-640x480
Готову картоплю швидко очистити і натерти на тертці. Чим картоплю гаряче, тим пишніше будуть ньокки. Додати горіхово-сирну суміш, сіль, перець, мускатний горіх, швидко перемішати. Спробуйте на спеції.
491264_11781-640x480
Додати яєчні жовтки і борошно. Швидко замісити тісто. Чи не мечите довго, інакше ньокки вийдуть гумовими. Тісто має вийти досить м’яким, пишним.
491265_36977-640x480
Цей крок не пропускайте, картопля у всіх різний. Закип’ятіть воду, отщіпніте шматочок тіста і відваріть його. Якщо тісто розвалиться, додайте ще борошна чи яйце.
491266_27564-640x480
Скачайте з тіста ковбаски, наріжте на невеликі шматочки і сформуйте ньокки. Злегка притискаючи шматочки тіста, прокатайте їх по опуклій стороні вилки. На цьому етапі ньокки можна заморозити.
491267_44958-640x480Готуємо соус. Дрібно наріжте і обсмажте в оливковій олії цибулю, додайте до нього нарізаний часник і через хвилину нарізані шматочками томати. Зі свіжих томатів зніміть шкірку, обдавши їх окропом. Додайте італійські трави, сіль, перець, цукор і тушкуйте соус хвилин 10. В кінці додайте свіжий базилік. За бажанням соус можна пюрировать, я цього не робила.
491268_91678-640x480
Відваріть в підсоленій воді ньокки, вони повинні спливти на поверхню.
491269_61253-640x480
У тарілку викласти соус.
491270_21960-640x480
Зверху ньокки. Посипати волоськими горіхами, сиром, прикрасити базиліком і свіжими томатами черрі, збризнути оливковою олією.
491290_40034nothumb500Приємного апетиту!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.