Картопляно-грибні котлети зі сметанним соусом

931_0181qcg_5746_6gi

Інгредієнти

1 кг картоплі
300 г грибів
150 г цибулі
50-100 мл молока
2 ст.л. вершкового масла
1 яйце
панірувальні сухарі
сіль
перець
рослинне маслосоус:

250 г сметани
3 зубчики часнику
зелень за смаком
сіль

931_010036fbj_5669_b

приготування

Ніжні, апетитні котлети з хрусткою скоринкою.
Соус ідеально доповнює смак.
Я використовувала свіжі шампіньйони. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, їх треба розморозити, злити всю рідину.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12-15 котлет.

931_0236fbj_5677_b
Цибулю дрібно нарізати.
931_0336fbj_5680_b
Гриби дрібно нарізати.
931_0464lra_5685_b
На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю.
931_0564lra_5693_b
ДДодати гриби, смажити 7-10 хвилин.
931_0664lra_5697_b
Картоплю почистити, відварити до готовності.
931_0764lra_5716_b
Коли картопля звариться, воду злити, додати вершкове масло, потовкти.
931_0864lra_5720_b

Невеликими порціями влити молоко, перемішати.
Маса не повинна бути рідкою.
Посолити, поперчити.

931_0948uy3_5724_b
Додати гриби, перемішати.
931_01048uy3_5728_b
Яйце злегка збити.
931_01148uy3_5732_b
З картопляно-грибної маси сформувати котлети, вмочити в яйце.
931_01248uy3_5734_b
Обваляти в панірувальних сухарях.
931_01341n2h_5739_b
Сковороду злегка змастити маслом, викласти котлети.
Смажити до золотистої скоринки.
931_01441n2h_5743_b
Перевернути, обсмажити з іншого боку.
Готуємо соус.
931_015535c8_5706_b
Зелень дрібно нарізати.
931_01641n2h_5708_b
Часник дрібно нарізати.
931_01741n2h_5711_b
Змішати сметану, зелень, часник.
931_01841n2h_5713_b
Добре перемішати, посолити.
931_01941n2h_5763_b
Готові котлети полити соусом.
931_0181qcg_5746_6gi
Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.