Українські пампушки з часником

1776-ukrainskie-pampushki-s-chesnokom-5

Пампушки з часником – страва української кухні. Готують пампушки з дріжджового пісного тіста. Навіть не дуже досвідчена господиня може приготувати домашні пампушки з часником самостійно своїми руками в домашніх умовах. Їх подають до українського борщу . Смачно і просто.

Інгредієнти:

вода 160 мл

цукор 15 грам

дріжджі 15 грам

борошно 400 грам

масло рослинне 40 грам

сіль за смаком

часник 1 штука

Приготування:

1776-ukrainskie-pampushki-s-chesnokom-1

 

Приготуємо дріжджове пісне тісто. У теплій воді розведемо свіжі дріжджі , цукор , сіль і четверту частину борошна. Опару накриємо плівкою і залишимо в теплі , щоб підійшла.

1776-ukrainskie-pampushki-s-chesnokom-2

Потім в опару додаємо масло рослинне і борошно , що залишилося . Тісто вимішуємо і ставимо в теплі , щоб підійшло.

1776-ukrainskie-pampushki-s-chesnokom-2

З тіста сформуємо булочки у вигляді кульок . Булочки викласти на деко і залишити хвилин на 20 , щоб пампушки підійшли . Час випікання – 15 хвилин.

 1776-ukrainskie-pampushki-s-chesnokom-3

Часниковий соус готуємо так : зелень і головку часнику подрібнити , заливаємо маринадом , приготованим з води і рослинного масла. Додаємо сіль. Даємо настоятися години 2 .
Пампушки , змочені часниковим соусом , до столу подаємо гарячими. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.