Мармелад ягідний

Ягідний мармелад

На сайті вже є рецепт мармеладу фруктового. Пропоную вам спробувати ще один варіант.
Ягоду можна брати будь-яку, головне, щоб її подрібнити в однорідне пюре.
Якщо використовуєте заморожену ягоду, її треба розморозити і злити всю рідину.
Замість агар-агару желатин використовувати не можна, необхідний саме агар-агар.
Залежно від того, яку ви використовуєте ягоду, цукор додавайте до смаку.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 50 штук.

Інгредієнти

  • 400 г ягоди (у мене чорниця)
  • 150 г цукру
  • 6 г (3 ч.л.) агар-агару
  • 1 апельсин
  • 150 мл води

Ягідний мармелад (10)

Приготування

З апельсина вичавити сік (нам знадобиться 100 мл).

Ягідний мармелад (5)

Додати агар-агар.

Ягідний мармелад (6)

Перемішати.
Залишити на 30 хвилин.

Ягідний мармелад (7)

Ягоду покласти в блендер.

Ягідний мармелад (8)

Подрібнити (повинно вийти однорідне пюре).

Ягідний мармелад (9)

У каструльку покласти ягідне пюре.
Додати цукор.

Ягідний мармелад (1)

Влити воду.
Довести до кипіння, кип’ятити на слабкому вогні протягом 5 хвилин.

Ягідний мармелад (2)

Додати агар-агар, кип’ятити протягом 5 хвилин.

Ягідний мармелад (3)

Гарячу масу розлити по формах.
Залишити на 1-2 години (можна при кімнатній температурі).

Ягідний мармелад (4)

 

Подавати :-)

 

 

Ягідний мармелад

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.