Маково-кокосовий пляцок

4472-makovo-kokosovyy-plyacok-5

Це приголомшливо смачне й ароматне блюдо. Ароматний торт прийшов до нас із західної України . Прижився він на багатьох кухнях.
Інгредієнти:

борошно 800 грам

розпушувач 3 столових ложки

маргарин 250 грам

цукор 800 грам

яйця 7 штук

вершки 4 столових ложки

какао 2 чайних ложки

мак 1,5 склянок

масло вершкове 300 грам

горіхи 0,5 склянок

цедра 1 щіпка

родзинки 0,5 склянок

кокосова стружка 200 грам

молоко 500 мл

Приготування:

4472-makovo-kokosovyy-plyacok-2

Для цього візьмемо глибоку миску , викладемо в неї вже м’який маргарин. Відокремлюємо у 5-ти  яєць жовтки від білків і жовтки виливаємо в миску до маргарину . Потім змішуємо борошно , розпушувач і трохи ванілі . Замішуємо поступово тісто. Беремо один шматочок , робимо ямочку і насипаємо какао і замішуємо до однорідності. Тепер одну з білих куль загортаємо в плівку , після потрібно поставити в холодильник на деякий час.

 4472-makovo-kokosovyy-plyacok-3

Тепер візьмемо мак і заливаємо його окропом. Ставимо в сторону вистигнути , приблизно двадцять хвилин. А коли охолоне зливаємо воду , можна потовкти мак , це за бажанням . Потім додаємо цукор , яйця , масло , горіхи , родзинки і цедру лимона. Перемішуємо і ділимо все тісто на дві рівні частини.

4472-makovo-kokosovyy-plyacok-4

Далі збиваємо цукор з білками до густої піни. Засипаємо кокосової  стружки вимішуємо , потім залишаємо осторонь . Тепер зробимо іншу начинку. Візьмемо залине молоко і наллємо його в невелику каструлю. Поставимо на вогонь , коли підігріється додаємо кілька ложок борошна , перемішуємо , щоб не було грудочок. Борошно можна замінити крохмалем , наприклад , чотири ложки. Варимо до густоти. Знімемо з вогню і дамо охолонути. Візьмемо трохи цукру і стільки ж м’якого вершкового масла. Збиваємо два компоненти . Змішаємо молочну та вершкову , зіб’ємо разом за допомогою міксера. Заварний крем готовий.

4472-makovo-kokosovyy-plyacok-5

Нарешті приступаємо до процесу приготування пляцка . Візьмемо не прибраний в холодильник шматок нашого тіста , потім ділимо його знову на дві частини і розгортаємо в два пласта. На деко викладаємо пекарний папір , ложем один пласт на деко. Далі робимо шари – заварний крем. Наступний шар – макова начинка. Третій шар – кокосова начинка. Дістаємо з холодильника промерзлі шматки тіста і натираємо окремо на великому відділенні терки . Тепер посипаємо наш пляцок коричневою стружкою. Далі шари з начинки з маку і кокоса. Тепер посипаємо білою стружкою. Потім розкатаний пласт , а після знову повторюємо всі операції . Він повинен вийти досить високим. Ставимо деко в духовку , який попередньо розігріваємо . Розрізаємо на кубики і перекладаємо в красиву тарілку , можна сміливо подавати на стіл до чаю і кави. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.