Мадленки з імбиром і лаймом

1016_0149ta3_9401_6hi

Мадленки – популярне французьке печиво. Хрустке зовні і ніжне всередині. Дуже смачне!
Випікають його в формочках у вигляді черепашок. Якщо таких формочок немає, можна використовувати будь-які (бажано невеликі), тісто викладати приблизно на 1-2 см, не більше.
Мадленки можна робити з різними наповнювачами – горіхами, цукатами, сухофруктами, маком. Можна зробити їх шоколадними (додати в тісто розтоплений шоколад або какао). Можна полити шоколадом.
Загалом, є де розгулятися фантазії.
З імбиром і лаймом мадленки виходять неймовірно ароматними!
Замість свіжого імбиру можна використовувати сушений, знадобиться 1-2 ч.л.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 20-25 штук.

Інгредієнти

тісто:
3 яйця
150 г цукру
150 г вершкового масла
150 г борошна

начинка:
лайм (або лимон)
імбир (1 ч.л. натертого)

1016_010080wx7_9233_p

Приготування

З лайма зняти цедру.

1016_0280wx7_9239_p

Дрібно нарізати.

1016_0380wx7_9243_p

З лайма вичавити сік (знадобиться близько 50 мл).

1016_0480wx7_9246_p

Імбир натерти на дрібній тертці.
Нам знадобиться 1 ч.л. натертого імбиру.

1016_0580wx7_9249_p

Масло розтопити.
Остудити до кімнатної температури.

1016_0665l31_9284_p

 

Яйця з цукром збити в пишну піну.

1016_0765l31_9255_p

Додати цедру лайма.

1016_0865l31_9266_p

Додати сік лайма.

1016_0965l31_9271_p

Додати імбир.

1016_01065l31_9274_p

Акуратно перемішати (на самій низькій швидкості міксера).

1016_011462jt_9279_p

Додати борошно, акуратно перемішати.

1016_012462jt_9282_p

Додати масло, акуратно перемішати.

1016_013462jt_9289_p

Формочки трохи змастити маслом, викласти тісто.

1016_014462jt_9293_p

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 10-15 хвилин.

1016_0149ta3_9401_6hiСмачного!!!

 

 

 

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.