Львівський сирник

4103-lvovskiy-syrnik-1

Львівський сирник готують за чіткою технології та традиціям , властивим тільки у львові . Вашій увазі сьогодні хочу запропанувати рецепт , як приготувати львівський сирник з фотографіями.

Інгредієнти:

сир 500 грам

цукор 200 грам

масло вершкове 130 грам

яйця 4 штуки

лимони 1 штука

крупа манна 1 столова ложка

родзинки 50 грам

сметана 3 столових ложки

какао 2 столових ложки

Приготування:

4103-lvovskiy-syrnik-2

Для приготування цієї страви нам потрібно взяти жирний сир . Сир пропустити через м’ясорубку або просто протерти його через дрібне сито , щоб позбавиться від сирних грудок. Збити в мисці за допомогою міксера жовтки з цукром. Білки нам знадобляться пізніше. А жовтки збити до однорідної маси.

4103-lvovskiy-syrnik-3

Після цього в миску додати необхідну кількість манної крупи. Ізюм промити проточною теплою водою і викласти в миску. Масло нагріти при кімнатної температури. Лимон ретельно промити теплою проточною водою за допомогою кухонного щіточки . Потім цитрус просушити паперовим рушником. За допомогою дрібної терки натерти цедру лимона. Змішати гарненько всі компоненти і після цього додати необхідну кількість сиру. За допомогою міксера збивати сирну суміш протягом хвилини на низькій швидкості. В іншій мисці збити до стану білої густої піни білки. Потім відправити білки в сирну масу і гарненько перемішати за допомогою столової ложкі.

4103-lvovskiy-syrnik-4

Взяти форму для випікання і встелити її пергаментом. Викласти у форму сирну масу і розподілити рівномірно за допомогою ложки по всій поверхні форми. Духовку розігріти до температури 180 градусів. У розігріту духовку поставити форму і випікати там наш сирник протягом години. Готовність випічки перевірити за допомогою сірника (проколів сирника) .

4103-lvovskiy-syrnik-5

Якщо сірник вийшов легко , і не залишилося на німу нічого , то випічка готова. Приготуємо глазур (помадка). Для цього потрібно змішати в каструлі цукор і вершкове масло. Поставити каструлю на слабкий вогонь і , постійно помішуючи , розтопити масло. Потім додати сметану і все гарненько змішати. Всипати какао -порошок і, безперервно помішуючи , довести суміш до кипіння. Потім каструлю зняти з вогню. Глазур потрібно використовувати в гарячому вигляді. Готовий сирник охолодити , а потім обмазати глазур’ю з усіх боків. Відправити в холодильник на 5 годин .

4103-lvovskiy-syrnik-6

Потім нарізати порційними шматочками і подати з чаєм. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.