Яблучний пиріг з ніжним кремом

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом

На сайті вже є кілька рецептів яблучного пирога, пропоную вашій увазі ще один рецепт.
Пиріг дуже-дуже смачний! Ніжне тісто, ароматні, соковиті яблука, і нереально смачний крем!
Обов’язково спробуйте!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Інгредієнти

тісто:

  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 50-80 г цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 200-250 г борошна

крем:

  • 200 г згущеного молока
  • 200 мл вершків 33-35%
  • 150 г сиру (Альметте, Філадельфія і т.д.)
  • 50 г цукру

також:

  • 500 г яблук

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (12)

Приготування

Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (1)

Додати яйце, перемішати.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (2)

Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (3)

Форму (я використовувала форму діаметром 29 см) трохи змастити маслом.
Викласти тісто, зробити бортики.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 5-7 хвилин (тісто має трохи «схопитися»).

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (4)

Яблука почистити, видалити насіння, тонко нарізати.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (5)

Готуємо крем.
Вершки збити з цукром.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (6)

Додати згущене молоко, перемішати.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (7)

Додати сир, перемішати.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (8)

На тісто викласти яблука.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (9)

На яблука викласти крем.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 25-30 хвилин.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (10)

Пиріг остудити (в ідеалі – поставити в холодильник на ніч), потім розрізати на порції.

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом (11)

Та куштувати :-)

Яблучний_пиріг_з_ніжним_кремом

Смачного!!!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.