Хліб з в’яленими помідорами, сиром і чебрецем

1030_0165l3u_1466_6hi

Приголомшливий хліб!
Дуже багатий, яскравий смак!
Раджу інгредієнти не замінювати. В’ялені помідори можна приготувати самим.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1 булка хліба, вагою близько 700 г.

Інгредієнти

  • 300 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 10 г сухих дріжджів (або 40 сирих)
  • 2 ч.л. солі
  • 400-450 г борошна
  • 150 г в’ялених помідорів
  • 150 г сиру (в ідеалі – Пармезану)
  • 7-10 гілочок чебрецю (або 2 ч.л. сушених трав)

1030_010019xa2_1135_p

Приготування

Молоко підігріти (воно має бути теплим, але не гарячим).

1030_0219xa2_1142_p

Додати цукор і дріжджі.

1030_0319xa2_1146_p

Додати 100 г борошна, перемішати.

1030_0419xa2_1150_p

Накрити рушником, поставити в тепле місце.
Опара повинна піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).

1030_0519xa2_1155_p

У чебрецю листочки звільнити від гілочок.

1030_0643tt3_1157_p

Сир натерти на крупній тертці.

1030_0743tt3_1161_p

Помідори нарізати невеликими шматочками.

1030_0843tt3_1164_p

В опару додати розм’якшене масло і сіль.

1030_0943tt3_1180_p

Перемішати.

1030_01043tt3_1186_p

Додати помідори і чебрець.

1030_01158qjx_1191_p

Перемішати.

1030_01258qjx_1193_p

Додати сир.

1030_01358qjx_1199_p

Перемішати.

1030_01458qjx_1203_p

Додати решту борошна (300-350 г), замісити тісто.

1030_01558qjx_1209_p

Накрити рушником, поставити в тепле місце.

1030_0519xa2_1155_p

Тісто має піднятися (у мене на це пішло 30 хвилин).

1030_017349mj_1254_p

Форму (я використовувала форму розміром 25 × 10 і висотою 7 см) трохи змастити маслом, викласти тісто.

1030_018349mj_1261_p

Накрити рушником, поставити в тепле місце.

1030_019349mj_1268_p

Дати піднятися.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.

1030_020349mj_1279_p

1030_0165l3u_1466_6hi

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

  1. Аня:

    Дужееее просто та смачно!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.