Піца песто

 

6496-picca-pesto-1 (1)

Соус песто підходить до багатьох страв і відмінно поєднується з овочами в піцах та італійських пирогах.

Інгредієнти:

 соус томатний 3 столових ложки

каперси 1 столова ложка

базилік 1 пучок

помідори 250 грам

пармезан 50 грам

олія оливкова 4 столових ложки

часник 3 зубчики

моцарелла 150 грам

горіхи кедрові 3 столових ложки

орегано за смаком

Приготування:

6496-picca-pesto-2

Купуємо готове тісто для піци і поки викладаємо його на столі. Чекаємо, коли воно відтане. А поки приготуємо ароматний і апетитний соус песто. Промиваємо листя базиліка і викладаємо їх в блендер. Висипаємо трохи кедрових горішок і чистимо кілька зубчиків часнику. Також варто покласти і трохи шматочків такого сиру, такого як пармезан. Він відмінно підходить для цього соуса.

 6496-picca-pesto-3

У блендері подрібнюємо сир і базилік, виходить дуже густа маса, з якою нам після доведеться працювати руками.

 6496-picca-pesto-4

Коли тісто розморозилося, то відриваємо від нього шматок і розгортаємо його в пласт круглої форми. На ньому робимо невеликі отвори виделкою, так тісто рівномірно пропечеться. Промазуємо тісто томатною пастою, а також можна використовувати кетчуп. Нарізаємо половинками або пластиками помідори черрі і викладаємо їх поверх кетчупа.

 6496-picca-pesto-5

В соус песто викладаємо орегано і каперси і знову його подрібнюємо і одночасно збиваємо в блендері. Натираємо мацареллу або ж нарізаємо її невеликими шматочках. Рівномірно м’який вершковий сир розкладаємо по піці. Руками викладаємо соус песто, намагаємося це робити рівномірно. Останнім викладаємо тертий сир будь-якого сорту і виду.

6496-picca-pesto-6

Відправляємо піцу випікатися. Піца виходить сирна, тому варто використовувати ті сорти сиру, які Вам найбільше подобаються.

 6496-picca-pesto-1 (1)

Готову піцу викладаємо на стіл і даємо їй трохи постояти. Так вона поступово охолоне. Нарізаємо її невеликими шматочками і їмо, поки вона ще тепла. Насолоджуємося піцою і ароматними і гарячими напоями. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.