Піца «Маргарита»

1007_01676qk_6532_6hi

Мабуть, найпопулярніша піца.
Тонке ніжне тісто, соковита ароматна начинка – це дуже смачно!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 піци.

Інгредієнти

тісто:

180 мл води
7 г сухих дріжджів
1.5 ч.л. цукру
1 ч.л. солі
3 ст.л. рослинного масла (я використовувала оливкове)
250-300 г борошна

начинка:

500 г помідорів
250 г моцарели
орегано (я використовувала сушений)
базилік
рослинне масло
сіль
перець

1007_0100676qk_6316_p

Приготування

Воду підігріти (вона повинна бути тепла, не гаряча).

1007_02676qk_6330_p

У теплу воду додати дріжджі.

1007_03676qk_6333_p

Додати цукор.
Перемішати.

 1007_04676qk_6338_p

Накрити серветкою, поставити в тепле місце.

1007_0567qus_6344_p

Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло 15 хвилин).

1007_0667qus_6352_p

Додати сіль.

1007_0767qus_6356_p

Додати рослинне масло.

1007_0767qus_6356_p

Додати борошно, замісити тісто.

1007_0967qus_6365_p

Накрити серветкою, поставити в тепле місце.

1007_01067qus_6372_p

Тісто має добре піднятися (у мене на це пішло близько 45 хвилин).

1007_01168f1j_6437_p

Помідори очистити від шкірки.

1007_01268f1j_6348_p

Дрібно нарізати.

1007_013640i1_6447_p

Моцарелу нарізати.

1007_014640i1_6450_p

Форму (я використовувала форму діаметром 30 см) змастити маслом, викласти тісто.

1007_01525k08_6499_p

На тісто викласти помідори.

1007_01625k08_6505_p

Посолити, поперчити.
Посипати орегано.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати протягом 10-15 хвилин.

1007_01725k08_6509_p

Вийняти з духовки.

1007_01825k08_6515_p

Викласти моцарелу.
Поставити в духовку на 5-7 хвилин (моцарелла повинна розплавитися).

1007_01925k08_6518_p

На готову піцу викласти базилік.

1007_01676qk_6532_6hi

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.