Піца «Кальцоне»

1014_01899cp_5904_6hi

Пропоную вашій увазі рецепт закритої піци – Кальцоне.
Ніжне тісто, ароматна, соковита начинка – це не просто смачно, а дуже смачно!
Начинку можна використовувати будь-яку, в тому числі, солодку.
Замість Моцарелли можна використовувати інший сир (натертий на середній тертці).
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2-3 піци.

Інгредієнти

тісто:

200 мл молока
2 ч.л. дріжджів (сухих)
1 ч.л. цукру (без гірки)
1 ч.л. солі
3 ст.л. рослинного масла
250 г борошна

начинка:
300 г курячого філе
250 г Моцарелли
300 г грибів
250 г помідорів
3 ч.л. орегано (сушеного)
2-3 ст.л. томатного соусу (або пасти)
базилік
рослинне масло
сіль
перець

також:
один жовток (для змащування)

1014_010046bk1_5720_p

Приготування

Молоко підігріти (воно має бути теплим, не гарячим).

1014_0246bk1_5725_p

Додати цукор і дріжджі.
Перемішати.

1014_0346bk1_5732_p

Накрити рушником.
Поставити в тепле місце.

1014_0446bk1_5739_p

Опара повинна збільшитися в об’ємі (у мене на це пішло близько 15 хвилин).

1014_0572oic_5744_p

Додати рослинне масло.

1014_0672oic_5749_p

Додати сіль.

1014_0772oic_5753_p

Додати борошно, замісити тісто.

1014_0872oic_5756_p

Накрити рушником.
Поставити в тепле місце.

1014_0972oic_5760_p

Тісто має піднятися (у мене на це пішло близько 45 хвилин).

1014_01074pw5_5804_p

Готуємо начинку.
Філе дрібно нарізати.

1014_01174pw5_5764_p

Гриби нарізати кубиками.

1014_01274pw5_5767_p

Помідори дрібно нарізати.

1014_01374pw5_5770_p

Моцарелу нарізати кружечками.

1014_01474pw5_5776_p

Базилік дрібно нарізати.

1014_01574pw5_5780_p

На рослинному маслі обсмажити філе.

1014_01674pw5_5783_p

Додати гриби, посолити, поперчити.
Смажити протягом 15-20 хвилин.

1014_01774pw5_5790_p

Додати орегано, перемішати, прибрати з вогню.

1014_01874pw5_5802_p

Тісто розділити на 2 або 3 частини.
Кожну частину розкачати в круг.

1014_01972dnl_5810_p

Одну половину змастити томатним соусом.

1014_02055wi1_5812_p

Викласти філе з грибами.

1014_02155wi1_5820_p

Викласти помідори.

1014_02255wi1_5825_p

Викласти базилік.

1014_02387zv6_5827_p

На базилік викласти Моцареллу.

1014_02455wi1_5835_p

Накрити начинку другою половиною, краї добре защипнути.

1014_02555wi1_5844_p

Деко змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти піцу.

1014_02655wi1_5850_p

Змастити жовтком.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 30-35 хвилин.

1014_027805it_5857_p

1014_028805it_5878_p

1014_01899cp_5904_6hi

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.