Піца з креветками

 

4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-11

Закрита піца – дуже смачне блюдо. Як приготувати закриту піцу з креветками з фотографіями, розглянемо в покроковому рецепті.

Інгредієнти:

 дріжджі 25 грам

молоко 170 мл

цукор 0,5 столових ложок

мука 2,5 склянок

сіль за смаком

часник 1 зубчик

помідори 200 грам

креветки 450 грам

печериці 200 грам

 цибуля зелена 1 пучок

вино 0,5 склянок

сир 200 грам

яйця 1 штука

масло вершкове 30 грам

масло рослинне 2 столових ложки

чебрець 0,5 чайних ложок

перець за смаком

Приготування:

4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-2

Включити плиту і поставити туди сотейник з молоком. Нагріти молоко до 38 градусів. В тепле молоко додати цукор, сіль і свіжі пресовані дріжджі. Розім’яти дріжджі руками, накрити кришкою сотейник, поставити в тепле місце на 15 хвилин.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-3

Щоб випічка вийшла ідеальною, борошно потрібно просіяти через дрібне сито. Це робиться для того, щоб борошно стало пухким, просохло, позбулося борошняних грудочок і бруду. Для приготування цієї страви муку краще брати пшеничну вищого сорту.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-4

Після закінчення певного часу в миску з дріжджами потрібно додати дві склянки борошна. Замісити руками тісто.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-5

Готове тісто скачати в кулю, накрити кухонним рушником, поставити в теплому місці і дати настоятися протягом півгодини. Підготуємо компоненти для начинки. Креветки викласти в друшляк і гарненько промити холодною водою. Потім потрібно почистити креветки від панцирів і голів, перекласти м’ясо в глибоку піалу. Після чого потрібно посипати креветки сіллю, чорним меленим перцем за смаком, перемішати все руками і залишити настоятися.

4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-6

Гриби гарненько помити, за допомогою ножа для нарізки овочів зрізати кореневища і почистити капелюшки. Промити холодною водою разом із зеленою цибулею. Просушити печериці використовуючи для цього паперовий рушник. Потім викласти гриби на обробну дошку і нарізати пластинами.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-7

Зелену цибуля викласти на обробну дошку і разом з часником нашаткувати дрібними шматочками. Розкласти нарізку по окремих піалам.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-8

Сир «Моцарелла» натерти на крупній тертці. Відкрити банку з помідорами у власному соку, викласти помідори на обробну дошку і нарізати на невеликі шматочки довільної форми.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-9

Розігріти духовку до температури 200 градусів. Взяти велике деко і змастити його вершковим маслом. Включити плиту і поставити туди сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. У розігрітий жир викласти рубаний часник і тушкувати, помішуючи кухонною дерев’яною лопаткою хвилини 2.

 4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-10

Потім додати нарізані помідори, чебрець, сушену петрушку, зелену цибулю і сухе вино. Гасити хвилин 7 до повного випаровування вологи. Після цього додати в сковороду креветки з грибами і тушкувати хвилини 3, безперервно помішуючи. Зняти сковороду з плити і дати начинці охолонути при кімнатній температурі. Посипати робочу поверхню пшеничного борошном і викласти туди тісто. Кілька разів прим’яти руками. При бажанні можна одну велику піцу або чотири маленькі. За допомогою кухонного металевого шпателя розділити борошняний напівфабрикат на 4 частини. Кожну розкачати за допомогою качалки в пласт і викласти на деко. Начинку розділити на чотири частини, викласти її на край пласта і посипати сиром.

4257-zakrytaya-picca-s-krevetkami-11

Потім, защипнути краю кожного пласта тіста, щоб вийшла кишенька. Поставити деко в теплому місці на 20 хвилин При допомоги вилки збити до пишності яйце. При допомоги пекарської кисті нанести яйце на піцу. Встановити деко в розігріту духовку. Випікати закриту піцу хвилин 15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Після чого, дістати деко з готовою піцою з духовки і викласти її по тарілках, давши трохи охолонути, подати на стіл. Закриту піцу з креветками подаємо теплою разом з салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.