Класична піца

 

2469-klassicheskaya-picca-1

Справжнім шедевром італійської кухні є піца. Домашня піца готується досить просто і швидко. І найважливіше, те що інгредієнти у Вас є завжди під рукою. Самостійно спекти смачну піцу своїми руками під силу навіть господині без стажу.

Інгредієнти:

 мука  180 грам

вода  130 мл

сіль  1 чайна ложка

дріжджі  1 чайна ложка

олія оливкова  4 столових ложки

сир  150 грам

 помідори  3 штуки

 часник  2 зубчики

перець за смаком

Приготування:

2469-klassicheskaya-picca-2

Спочатку потрібно приготувати тісто. У глибоку миску через сито з дрібною сіткою потрібно просіяти пшеничне борошно. Після цього додати дріжджі і всі інгредієнти добре перемішати.

 2469-klassicheskaya-picca-3

Плиту включити на середній рівень і поставити на плиту сотейник з чистою водою. Нагріти трохи воду. Вона повинна бути теплою, а не горячою.

 2469-klassicheskaya-picca-4

Тепер будемо додавати в миску столову ложку оливкової олії і вливати теплу воду. Замісити руками тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним. Потім миску з тістом накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на годину.

2469-klassicheskaya-picca-5

Цього часу достатньо, щоб тісто збільшилося в 1,5 рази в розмірі.

2469-klassicheskaya-picca-6

Тепер потрібно розігріти духовку до 190 градусів і підготувати начинку. У глибоку тарілку натерти сир моцарелла, на крупній терці.

2469-klassicheskaya-picca-7

Промити помідори водою, потім їх просушити паперовими рушниками. Тепер з томатів потрібно зрізати місце, де була плодоніжка і нарізати ножем помідори нетовстими кільцями. Нарізку з томатів укласти в глибоку тарілку. Часник очистити від шкірки і дрібно нашаткувати на обробній дошці. Перекласти часник в окремий посуд. Взяти круглий протипригарний з товстим дном деко і змастити його оливковою олією. Руки обмазати маслом, тісто вийняти з миски, розім’яти.

2469-klassicheskaya-picca-8

Пальцями рук розподілити тісто по деко рівним шаром, товщиною близько 8 міліметрів. Потім пекарським пензлем змастити тісто рослинною  олією. Посипати зверху італійськими травами і чорним меленим перцем за смаком. Після цього розподілити рівномірно подрібнений сир моцарелла. На сир зверху розкласти томати. І, нарешті, подрібнений часник.

2469-klassicheskaya-picca-9

У розігріту духовку поставити піцу. Випікати хвилин 20. Сир повинен розтопитися повністю. Як тільки піца готова, поставимо її трохи охолонути. Потім використовуючи кухонну лопатку піцу перекласти на піднос, нарізати на порційні шматочки і подати до столу. Домашню піцу подавати гарячою. Піцу, самостійно зроблену в домашніх умовах у цій простому рецептом, можна доповнювати свіжою зеленню петрушки, базиліка або цибулі. Дуже смачно і швидко. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.