Ванільна паска на вершках

Ванільна паска на вершках

На сайті вже є паски на молоці і сметані, пропоную вам спробувати паску на вершках.
Паски виходять дуже смачні! Ніжні, ароматні. З тістом дуже приємно працювати.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 10 маленьких пасок заввишки 7 см і шириною 6 см.

Інгредієнти

  • 350 мл вершків 22%
  • 200 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 5 яєць
  • 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
  • 350 г родзинок
  • паличка ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
  • 500-600 г борошна

1027_010091hfr_0100_p

Приготування

Вершки підігріти (вони повинні бути теплими, не гарячими).
Додати 2 ч.л. цукру, перемішати.

1027_0291hfr_0117_p

Додати дріжджі, перемішати.

1027_0391hfr_0121_p

Додати 200 г борошна.
Перемішати.

1027_0491hfr_0128_p

Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.

1027_05795lz_0138_p

Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло близько 30 хвилин).

1027_06795lz_0142_p

Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.

1027_07795lz_0148_p

Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром.

1027_08795lz_0151_p

Додати насіння ванілі, перемішати.

1027_09795lz_0155_p

Білки збити з 0.5 ч.л. солі в пишну піну.

1027_010429jj_0158_p

В опару додати жовтки, перемішати.

1027_011429jj_0163_p

Додати розм’якшене (Не топлене) масло, перемішати.

1027_012429jj_0167_p

Додати білки, акуратно перемішати.

1027_013429jj_0171_p

Додати решту борошна (його може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.

1027_014429jj_0176_p

Накрити тісто серветкою або рушником, поставити в тепле місце.

1027_05795lz_0138_p

Тісто має добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).

1027_01640l8l_0188_p

Ізюм помити і висушити.

1027_01740l8l_0185_p

Додати в тісто родзинки.

1027_01840l8l_0195_p

Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.

1027_05795lz_0138_p

Дати тісту ще раз добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).

1027_020488uf_0203_p

Формочки трохи змастити маслом.
Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми.

1027_021488uf_0208_p

Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.

1027_05795lz_0138_p

Дати тісту піднятися.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин.
Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин).
Як тільки паска зарум’яниться, перевірити її на готовність, для цього її треба проткнути дерев’яною шпажкою (або зубочисткою), якщо вона суха – паска готова.

1027_023488uf_0217_p

Прикрасити за смаком.
Я готові паски змастила білковим кремом і прикрасила кондитерською посипкою.

Ванільна паска на вершках

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.